Trasee recomandate

„Drumul Liveziilor”, Itinerariu: Sibiu-Cisnadioara-Cisnadie

       „Drumul Liveziilor” este un traseu de 27km, care te intampina cu peisaje spectaculoase si care imbina istoria si natura intr-o poveste de basm. Pe acest traseu vei descoperi cetatea fortificata Sf. Mihail de pe formatiunea stancoasa din Cisnadioara, de unde poti admira panorama de livezi. Tot in Cisnadioara, in zona centrala, puteti vizita si biserica evanghelica, construita in secolul XVIII, in stil baroc, de catre comunitatea de sasi din sat. Veti continua traseul, calatorind 3 km pintre liveziile de meri, dintre Cinsadioara si Cinsadie.

Drumul Liveziilor

O data ajunsi in Cisnadie , un orasel sasesc, de la poalele muntiilor Cindrel, intameiat in urma cu 800 de ani, veti putea vizita Biserica Evanghelica fortificata din centrul orasului, unde veti gasi turnul cu clopotnita, care a fost o adevarata inovatie a Evului Mediu. Acesta fiind primul turn cu ceas din Transilvania si primul din Europa de est pe care sa instalat un paratrasnet. 


„Drumul scriitorilor”, Itinaerariu: Sibiu-Rasinari-Poplaca

       Satul Rasinari a fost declarat in anul 2012, unul dintre cele mai frumoase sate din Romania. Acesta este una cele mai vechi localitati din Marginimea Sibiului, fiind intemeiat in anul 1204. Principalele indeletniciri ale localnicilor sunt cresterea animalelor, prelucrarea lemnului, a lanii si a textilelor. Satul este asezat intre culmi muntoase, la poalele Cindrelului unde se regasesc si in ziua de astazi stane de oi, pasuni si fanete. Puteti explora satul plimbanduva pe ulitele stramte ale asezarii, descoperind case traditionale vechi, iar oameni primitori din localitate va vor povesti despre obicieurile din stramosi. Deasemenea puteti vizita si casele unde au copilarit renumitii scriitori Octavian Goga si Emil Cioran, dar si culmile impadurite, bisericile din sat si muzeul localitatii.

Drumul scriitorilor

Continuand calatoria, peste deal, vom da de satul Poplaca, un sat situat intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, avand aspectul tipic al asezarilor romanesti de sub munte, vechi de cand lumea, cu ulitele relativ stramte si destul de intortocheate, perfecte pentru o plimbare cu Vespa.


 „Marginimea Sibiului”, Itinerariu: Sibiu-Poplaca-Orlat-Sibiel

Marginimea Sibiului, dupa cum ii spune si numele este o zona din Judetul Sibiu care include 18 asezari omenesti, toate acestea avand o mostenire etnológica, arhitecturala, culturala si istorie deosebita. Poti petrece o zi de ne uitat pe doua roti, descoperind peisaje naturale minunate, admirand Panorama Cindrelului , vizitand satele si obiectivele turistice din Marginimea Sibiului, precum Muzeul de Icoane pe Sticla din Sibiel, monumetul Eroilor Romani, Biserica “Sfanta Treime” (sec. XVIII) si multe altele.

Marginimea Sibiului

 „Panorama Cindrelului”, Sibiu-Rasinari-Paltinis-Gura-Raului-Orlat-Poplaca

 „Poalele Cindrelului”, Sibiu-Rasinari-Gura Raului-Orlat-Poplaca

harta_sibiu

trasee

Cum poti inchiria o Vespa?

Verifica disponibilitatea unui scuter Vespa si completeaza formularul de inregistrare de pe site, impreuna cu datele personale, iar in cel mai scurt timp va vom contacta.

Inchiriaza acum